6974638962 Μιαούλη 70, Γλυφάδα aggvergi@yahoo.gr
hero image

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΡΓΗ
Ψυχολόγος Νότια Προάστια Αττική
_______

Θεραπεία ζεύγους
 

Απευθύνεται σε ζευγάρια που επιθυμούν να εξετάσουν σε βάθος την σχέση τους, να κατανοήσουν τα ατομικά στοιχεία που αλληλεπιδρούν στις συγκρούσεις τους και να βελτιώσουν την επικοινωνία και την ποιότητα της σχέσης.

"Το πρόβληµα δεν είναι ουσιαστικά το πρόβληµα, αλλά η αντιµετώπισή του."

"Μην δεσμεύεσαι από κάποιον που θέλει να φύγει από τη ζωή σου γιατί έτσι δεν θα γνωρίσεις κάποιον άλλο που θα θέλει να έρθει."


 

Η θεραπεία ζευγαριού απευθύνεται σε όλα τα ζευγάρια που βιώνουν προβλήματα στην συμβίωση ή την επικοινωνία μεταξύ τους, και επιθυμούν να βρουν λύσεις.

Η αναγνώριση από ένα ζευγάρι ότι η σχέση τους βρίσκεται σε κρίση σημαίνει ήδη ένα βήμα βελτίωσης, καθώς η κρίση αποτελεί μια κινητικότητα σε μια συνθήκη προηγούμενου βαλτώματος: Τα ζευγάρια συχνά δείχνουν μια η βασανιστική απροθυμία να εγκαταλείψουν εκατέρωθεν την αρχική αντίληψή τους για το πώς πρέπει να είναι ένας γάμο ή μια συντροφική σχέση, στάση που σταδιακά προκαλεί την απομυθοποίηση του συντρόφου αλλά και της ίδιας της σχέσης. Πολλές φορές αναπαράγουμε στις σχέσεις μας, την σχέση των γονιών μας.
Υπό αυτή τη θεώρηση, η κρίση αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία.

Ο στόχος είναι να καταφέρει το ζευγάρι να μιλήσει για αυτό που θέλει να πει πίσω από τους καβγάδες, να μιλήσει για τις προσδοκίες, τις ανάγκες, τα συναισθήματα του καθενός ξεχωριστα αλλα και της σχέσης. Σταδιακά το ζευγάρι θα μπορέσει να αποσαφηνίσει βαθύτερα και ουσιαστικότερα τις επιθυμίες του κάθε συντρόφου ξεχωριστά και πάνω σε αυτή τη βάση να ορίσουν ένα νέο “διαπροσωπικό χώρο” του ζευγαριού.
Η θεραπεία ζευγους δεν σημαίνει μία, με κάθε αντίτιμο, συνέχιση της σχέσης.


Κάποιες φορές, στόχος της μπορεί να είναι η αποδοχή της διαπίστωσης πως η σχέση έχει πάψει από καιρό να υφίσταται και πως τίποτα πια δεν μπορεί να την κάνει να ξαναζωντανέψει. Μια τέτοιου είδους συνειδητοποίηση δεν θα πρέπει να θεωρείται ως αποτυχία, από τη στιγμή που η έκβαση αυτή μπορεί να είναι, κάποιες φορές, η καλύτερη δυνατή επιλογή.


 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ή ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Αν η απόφαση ενός ζευγαριού να κάνει παιδί αποδειχθεί πιο περίπλοκη συνθήκη από ό,τι είχε φανταστεί, καλείται να πορευθεί σε μια δύσκολη ψυχικά και σωματικά διαδικασία ,που επηρεάζει ξεχωριστά ατομικά, αλλά και τη σχέση με τον σύντροφο ή τη σύντροφο.
Σε αυτή τη διαδρομή πολλές γυναίκες ή ζευγάρια μπορεί να κληθούν να αντιμετωπίσουν μία ή περισσότερες αποβολές ή απώλεια εμβρύου ή δυσκολίες κατά τη διάρκεια μιας φυσιολογικής εγκυμοσύνης.


Σε μια τέτοια συνθήκη, η συμβουλευτική και υποστήριξη αποτελεί πολύτιμη αρωγή και βοήθεια σε κάθε ιατρική θεραπεία. Προσφέρει καταφύγιο, ένα χώρο έκφρασης των συναισθημάτων που σχετίζονται με την υπογονιμότητα, την απώλεια ,το πένθος, δίνει στήριξη και βοήθεια στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Επίσης, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μπορεί κανείς να επεξεργαστεί άλλα οικογενειακά και διαπροσωπικά ζητήματα που έρχονται στην επιφάνεια αυτή τη δύσκολη περίοδο.